GNG.PF.023 online kennis audit

Gewijzigd op Zo, 5 Feb, 2023 om 2:34 PM

ONLINE KENNIS AUDIT – online theorie examen - examen procedure - examen instructies

Aanmelden

1. Alle examens zijn gekoppeld aan een informatieblad. Lees altijd het informatieblad. Alle informatiebladen staan gepubliceerd op de ‘download’ of ‘documenten’ pagina van het betreffende register.
  2. Je hebt een examen bevestiging per email ontvangen. Lees altijd deze bevestiging. Geen email ontvangen? Neem contact op met office operations.
  3. Voucher examen? De voucher code staat in je examen bevestigingsemail.
  4. LOGIN in je persoonlijke account
  5. Ga naar je persoonlijke dashboard, onderdeel ‘exams’
  6. Klik op ‘exams’ en vouw het menu open
  7. Klik op ‘buy an exam’
  8. Kies jouw examen (zie bevestigingsmail)
  9. Lees onder ‘view this exam’ de examen bijzonderheden & mededelingen
  10. Klik op ‘buy an exam’ om je aan te melden

Kostenplichtig examen?

• Voucher examen? Gebruik je voucher code om het examen te betalen. Je doet geen online betaling. Je betaalt met je voucher code. De kosten zijn verrekend met de 1-malige kosten voor de toelatingsaudit.
  • Geen voucher examen? Je betaalt online via je dashboard.

Geen kostenplichtig examen?

• Je aanmelding wordt direct geaccepteerd.

Controleer!

• Ga naar ‘ upcoming exams’ en controleer je aanmelding. Belangrijk: controleer altijd de datum, tijd, tijdzone.

Deelnemen

1. LOGIN in je persoonlijke account
  2. Ga naar je persoonlijke dashboard, onderdeel ‘exams’
  3. Klik op ‘exams’ en vouw het menu open
  4. Klik op ‘upcoming exams’
  5. Kies het examen dat je wilt doen en klik dit examen aan
  6. Je ziet nu de mededelingen. Hier neemt je deel aan het examen zodra het tijd is. Indien het nog geen tijd is, zie je de tekst ‘It is not yet time to take your exam’.

Tijdens het examen:

• Zie je welke vragen wel en niet zijn beantwoord
  • Zie je hoeveel tijd nog beschikbaar is
  • Kan je opnieuw inloggen en deelnemen bij een storing of onderbreking. Let op: de volgorde van de vragen kan gewijzigd zijn.
  • Verschilt de volgorde van de vragen per deelnemer
  • Kan je antwoorden altijd aanpassen/veranderen
  • Kan je vragen overslaan en doorscrollen naar eerdere of volgende vragen

Gereed?

• Upload / summit uw examen
  • Hierna kunt u geen antwoorden meer aanpassen
  • De uitslag wordt gepubliceerd in je dashboard op een vooraf bekend moment.
  • Bij meerkeuze examens wordt de uitslag binnen 30 minuten na afloop van de officiële sluitingstijd gepubliceerd.

Toelatingsaudit

• De kennis audit (theorie examen) -indien van toepassing- is onderdeel van de toelatingsaudit.
  • De toelatingsaudit is verplicht.
  • De certificering wordt toegekend zodra het dossier compleet en goedgekeurd is.

Vrijstelling

• Je kan vrijstelling vragen indien je elders een erkende kennis audit heeft afgelegd of persoonlijk certificeert als onderdeel van de bedrijfscertificering.

Datum/tijd

• Je kiest je eigen datum en tijd.
  • Bij een examen dat is gekoppeld aan een opleidingsinstituut of examenorganisatie kan de eigen datum en tijd keuze zijn uitgesloten.

Locatie

• Je kiest zelf je locatie.
  • Je kan dus overal en altijd examen doen.
  • Het is noodzakelijk om een internetverbinding te hebben.

Herexamen

• Voor herexamens geldt dezelfde procedure
  • Voucher examen? Herkansingen zijn inbegrepen
  • Een ‘examen pauze periode’  is van toepassing. Dit betekent dat je gedurende deze periode geen herexamen kan doen. Het is dus niet mogelijk om dezelfde examens direct achter elkaar op eenzelfde dag te boeken.